September 4, 2013

Wednesday, September 04, 2013

အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္၊ ေနၾကာဆီ၊ အခြံမာသီးနဲ႔ ဟင္းႏုနယ္ရြက္ ေတြဟာ အသည္း ေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာ ေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ ေလ့လာမႈ အသစ္အရ ေတြ႕ရွိ ထားပါတယ္။

ဗီတာမင္ E ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာ ေတြကို စားသံုး တာေၾကာင့္ အဝလြန္တဲ့ အတြက္ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အသည္းေရာဂါ ဆိုင္ရာ လကၡဏာ ေတြကို ေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္တယ္လို႔ သိပၸံပညာရွင္ ေတြက ယံုၾကည္ ၾကပါတယ္။ အဝလြန္တာေၾကာင့္ အသည္း အဆီဖံုး ေရာဂါ ျဖစ္ေပၚတတ္ပါ တယ္။ အသည္းမွာ အဆီေတြစုကာ အတာေၾကာင့္ မဟုတ္တဲ့ အသည္း အဆီဖံုး ေရာဂါျဖစ္ၿပီး ဆိုးရြားတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ကာ Cirrhosis ေခၚတဲ့ အသည္းမွာ အမာရြတ္ ျဖစ္ေပၚ ပါတယ္။ အဲဒီ ေရာဂါေၾကာင့္ အသည္း အလုပ္ မလုပ္ႏိုင္တာနဲ႔ အသည္း ကင္ဆာ ျဖစ္တတ္ ပါတယ္။

ေလ့လာမႈ ေတြအရ ဗီတာမင္ E ဟာ အဝလြန္ တာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ အသည္း အဆီဖံုး ေရာဂါ ေဝဒနာေတြကို သက္သာ ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဗီတာမင္ E မွာ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္တဲ့ ဂုဏ္သတၲိ ရွိတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ကင္ဆာနဲ႔ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါအပါ အဝင္ ေရာဂါမ်ိဳးစံုကို ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ အသက္ႀကီး သူတစ္ ေယာက္အတြက္ ဗီတာမင္ E ေန႔စဥ္ လိုအပ္ခ်က္ ပမာဏဟာ ေလးမီလီဂရမ္ ျဖစ္ပါတယ္။ ပဲပိစပ္၊ ေျပာင္းဖူးနဲ႔ သံလြင္ဆီမွာ ဗီတာမင္ေတြ အျမင္မားဆံုး ပါဝင္ပါတယ္။ အခြံမာသီးနဲ႔ အေစ့အဆန္ေတြ မွာလည္း ဗီတာမင္ E အေျမာက္အျမား ပါဝင္ပါတယ္။ အားျဖည့္ထားတဲ့ ေကြကာနဲ႔ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္မွာလည္း ဗီတာ မင္ E မ်ားစြာ ပါဝင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
ျမ၀တီ

0 comments:

Post a Comment