- ေရ(လံုး၀) မေသာက္သင့္ဆံုးအခ်ိန္က ဘယ္အခ်ိန္ျဖစ္ပါသလဲ ?
အေမရိကန္ က်န္းမာေရးသုေတသီေတြရဲ့ စစ္တမ္းမ်ားအရ ကမၻာေပၚမွာ တရုပ္နဲ႔ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြမွာ အူကင္ဆာေရာဂါဖိစီးခံရမႈ အနည္းဆံုး ျဖစ္ၾကပါတယ္တဲ့။
အေၾကာင္းရင္းကေတာ့ ထို္လူမ်ိဳးေတြက ထမင္းစားေနစဥ္မွာ ေရခဲေရ/
အထူးသျဖင့္ ထမင္းစားရင္း ေရခဲေရ ေအးေအးေသာက္တဲ့အခါ ဟင္းလ်ာထဲမွာ ပါရွိတဲ့ အဆီအႏွစ္ေတြက (ဥပမာျပရရင္ ေရခဲေရနဲ႔ ေတြ႔တဲ့အခါ ဟင္းအဆီေတြက) အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္းမွာ ရြံ႕ေစးအနယ္အႏွစ္မ်ားသဖြယ္ ခဲပ်စ္သြားတတ္ၾကျပီး၊ အစာေကာင္းစြာ မခ်က္ျပဳတ္နိုင္ေတာ့ဘဲ အူကင္ဆာျဖစ္လာေစပါတယ္။
ဒါ့ျပင္ ထမင္းဟင္း ပူပူစားရင္း ေရခဲေရေအးေအးေသာက္လိုက္တဲ့ အခါမ်ားမွာလည္း၊ အပူအေအး တျပိဳင္နက္တည္း ေတြ ့လိုက္တာေၾကာင့္ အစာအိမ္ကို ကသိကေအာက္ျဖစ္ေစပါတယ္။ အပူအေအး တန္ျပန္သက္ေရာက္မႈက အစာအိမ္ အက္ဆစ္ထြက္ရွိမႈကို ကေမာက္ကမ ျဖစ္လာျပီး ဗိုက္နာဗိုက္ေအာင့္ေစပါေတာ့
ဒါေၾကာင့္ ထမင္းစားေနစဥ္မွာ ေရခဲေရ/
သုိ႔ပါ၍ ဤက်န္းမာေရးေဆာင္းပါးကို ဖတ္ရႈျပီးေနာက္၊ မိမိကိုယ္ကို ဆင္ျခင္ၾကျပီး၊ မိသားစု/ေဆြမ်ိဳး/
ေပါက္ေပါက္… မွ်ေ၀သည္
0 comments:
Post a Comment